Ako pripraviť harmonogram projektu?

Vieme, že kvalitná príprava je najcennejší základ na všetko. Ak sa dobre pripravíme na projekt, úlohu alebo si len dobre naplánujeme deň, pomôže nám to s organizáciou, ktorá je základ.

organizace

S tým všetkým Vám vieme napomôcť v Projektově tak, aby pre vás plánovanie bola zábava.

projekotve riadenie

U nás nikdy nevidíme problém ak ste začiatočník v projektovom riadení alebo ostrieľaný manažér, Projektově je prispôsobené pre každého kto si chce uľahčiť svoju prácu.

Na začiatok si zapíšte úlohy

S Projektově si jednoducho na pár kliknutí môžete vytvoriť harmonogram svojho projektu. Na začiatku začnite pracovať s myšlienkovou mapou úloh. Do nej vložíte svoje myšlienky, usporiadate ich a takto si ich vlastne zorganizujete. Verte nám, toto zvládne každý aj absolútny začiatočník.

1️⃣ Prvý krok je zadať úlohy do myšlienkovej mapy. Hovorí sa, že každý dokáže zjesť slona, len si ho musí najprv naporcovať na menšie kúsky. Takto môžete aj vy za pomocí myšlienkovej mapy rozdeliť každý svoj projekt na menšie a tie na menšie kúsky, a tak si to všetko naplánovať. Tak jednoducho, aj keď ste možno o tom nevedeli, ste si podľa štandardu projektového riadenia vytvorili WBS projektu.

Myšlienková mapa úloh v projekte
Myšlienková mapa úloh v projekte


Máte strach, že je to komplikované? Nemusíte sa báť, nieste na to sami...
Rezervujte si školenie Projektově aj do vašej firmy
Rezervovať

U nás v tom nevidíme problém a už vôbec nemusíte byt pokročilý IT technik, aby ste to zvládli. Systém vás vždy naviguje krok po kroku, aby ste to dokázali, čo najjednoduchšou cestou a tiež máme skvelých kolegov, ktorí v prípade potreby konzultácie sú vám k dispozícii a naviguju vás, ako si takú šablónu sami vytvoríte.

Plánujte s Ganttovým diagramom

2️⃣ Možno ste ešte nepočuli o super veci na plánovanie projektov o Ganttovom diagrame Ganttov diagram.

Ganttov diagram je jednou z metód znázornenia aktivít (úloh alebo udalostí) zobrazených v čase. Meno dostal po Henrym Ganttovi, ktorý prvý krát použil v 20 storočí.

Ganttov diagram zobrazuje časovú os vo forme horizontálnych pruhov, pričom každý pruh zobrazuje jednu úlohu alebo aktivitu v projekte. Pomôže vám to určit časové hranice ktoré v projekte potrebujete, aby ste mali všetko včas a dobre naplánované.

Ukážka Ganttovho diagramu
Ukážka Ganttovho diagramu

Na horizontálnej osi je zobrazený časový rozsah projektu. Môžu to byť dni, mesiace týždne alebo iné časové jednotky, a to v závislosti na dĺžke projektu a jeho špecifikácii.

Ganttov diagram umožňuje zobraziť závislosť medzi úlohami. Môžete tu použiť šípky alebo iné symboly na vyjadrenie vzťahu medzi úlohami, napríklad ukázať, že jedna úloha musí byť dokončená pred začatím druhej úlohy.

V Projektově je Ganttov diagram v priebehu práce automaticky aktualizovaní. Postačí ak vy alebo riešiteľ úlohy označíte pokrok v úlohe, alebo ju označíte ako hotovú, zafarbí sa na zeleno. Takto môžete vizuálne sledovať či projekt postupuje podľa plánu.

Opakujú sa Vám zadania v projektoch?

Hotový projekt si môžete skopírovať a vytvoriť si z neho šablónu. Nabudúce si tak ušetríte čas a ďalší projekt vytvoríte zo šablóny a iba ho podľa potreby do plánujete.

Šablóna vám vie perfektne ušetriť čas, pretože nabudúce až budete zadávať projekt tak napríklad František z Výroby bude automaticky riešiteľom všetkých úloh vo výrobe.

Začnite riadiť, čo, kto a kedy má robiť

Plánovanie a zadávanie úloh vie byť pekná drina, ale nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Harmonogram projektu si vytvoríte jednoducho, a to za pomocou plánovania v myšlienkovej mape alebo Ganttovom diagrame a vy tak vždy presne uvidíte kto, čo a kedy má robiť, už nebudete musieť sledovať každý krok.

Plánujte na základe perfektného prehľadu vo firme, no guess work.

Vytvorte si svoj prvý harmonogram v skúšobnej verzii online
Vyskúšať zadarmo
Silvia Urdová
Header Projektově
Vyskúšajte Projektově na 14 dní zadarmo
Nie je potrebná žiadna inštalácia. Systém Vám okamžite pošle prihlasovacie meno a heslo na váš e-mail.