Blog: Tipy & Triky z manažmentu

10. 7. 2019
Slnko silnie, voda láka, ale odísť na dovolenku je ťažšie, ako sa zdá. Hororové scény, čo všetko sa môže udiať, kým budete preč, sú bežné obavy podnikateľov a manažérov. Murphyho zákony fungujú a to čo sa bežne vo firme nestane, sa zaiste počas vašej neprítomnosti vyskytne. Preto sa predstava o dovolenke často mení na nočnú moru, ktorá sa vyrieši jednoducho tým, že sa na dovolenku nejde.
22. 3. 2019
Už sa vám to zrejme stalo. Musíte urobiť prácu, do ktorej se vám, ale vôbec nechce. Namiesto naplánovanej úlohy ste však už pokosili celú záhradu, upratali bielizník svojho pubertálneho potomka alebo umyli partnerovo auto. Nie ste leniví, len jednoducho prokrastinujete. Máme pre vás dobrú správu, existuje metóda, ako odkladanie prekonať. Stačí vám k nej len obyčajný kuchynský budík.
6. 3. 2019
Väčšina ľudí zmeny neznáša. Pritom jedinou istotou je, že svet se neustále mení. Naučte sa prijať zmeny a vyťažiť z nich to najlepšie.
30. 1. 2019
Tiež to poznáte? Osem hodín v práci uplynulo ako voda, ale vy máte pocit, že ste za tú dobu vôbec nič nestihli. Máme pre vás návod ako to zmeniť.
7. 1. 2019
Nielen nový rok je pre mnohých ľudí príležitosťou k stanoveniu svojich predsavzatí. Lenže ako to, že predsavzatia, ako aj iné ciele, tak často nesplníme? Jednoducho preto, že sú stanovené nesprávne. Naučíme vás metódu, s ktorou sa vám budú nielen novoročné, ale akékoľvek ciele, kedykoľvek počas roka, plniť ľahko.
10. 10. 2018
Slovo motivácia pochádza z latinského movere, čo znamená hýbať sa. Motivácia je sila, ktorá nás uvedie do pohybu a my vďaka nej dosiahneme ciele, které sme si vysnívali. Ale aká tá sila musí byť, aby sme to skutočne dokázali?
5. 10. 2017
Mohla Alenka nájsť cestu domov z ríše za zrkadlom, keby premýšľala viac logicky? Bola by Expedícia Adam 84 úspešnejšia ak by návštevníci poznali metódy projektového riadenia? Logika je základ projektového plánovania. Kúzlo úspešného projektu spočíva v kvalitnom pláne a dobrom premýšľaní. Jednou z metód, ktorá vám k niečomu môže pomôcť je Logický rámec.
9. 8. 2017
Poznáte pravidlo 80/20? Možno Paretovo pravidlo poznáte, a pomáha vám v práci i osobnom živote. Možno len tušíte k čomu je dobré. Alebo ste o ňom nikdy nepočuli. A to by bolo škoda. Pretože takzvané "pravidlo nerovnováhy" sa vzťahuje na väčšinu vecí, ktoré robíte. Keď ho začnete používať, pomôže vám to zlepšiť vašu prácu a súkromný život. Rovnako ako veľa chytrých vecí, je to v podstate veľmi jednoduché.
5. 6. 2017
Vedeli ste, že myšlienková mapa pomáhala pri obnove Manhattane po 11. septembri? Prvá myšlienková mapa vznikla už v 3. storočí nášho letopočtu a dodnes sa v moderných podobách používa pri plánovaní a riešení rôznych úloh. Myšlienkové mapy využívali najväčšie osobnosti dejín. Pre projektové plánovanie sú myšlienkové mapy jedným z najvšestrannejších nástrojov. Ani aplikácia Projektově sa bez nich nezaobíde.
5. 4. 2017
Storočný príbeh vynálezu, bez ktorého si dnes nedokážeme predstaviť projektové riadenie.
Vedeli ste, že jeden z najstarších diagramov nebol vynájdený človekom, po ktorom bol pomenovaný? Objavte tajomstvo Henryho Gantta a jeho metódy. Určite vás prekvapí, pri koľkých významných projektoch našiel za 121 rokov tento slávny diagram svoje uplatnenie.
Header Projektově
Vyskúšajte Projektově na 14 dní zadarmo
Nie je potrebná žiadna inštalácia. Systém Vám okamžite pošle prihlasovacie meno a heslo na váš e-mail.