Parfuméria s korunkou našla partnera pre vedenie projektov

Parfumerie s korunkou našla partnera pro vedení projektů

Ako sa narodila kráľovná medzi parfumeriami

FAnn parfumerie
Fann to nie je len obyčajná parfuméria. Je to firma, ktorá už viac ako 25 rokov úspešne pôsobí na českom trhu. Firmu založili v roku 1991 manželia Anna a Jaroslav Kokolusovci. Už v prvom roku sa im úspešne podarilo v Brne a na Slovensku otvoriť tri kamenné obchody so zahraničnými vôňami, sprejmi a kozmetikou. Dnes už kamenné obchody parfumerie s korunkou v logu nájdete na 41 miestach v 20tich mestách po celej Českej republike. Prevádzkujú tiež úspešný e-shop.

V posledných rokoch rozvíjajú tiež svoju charitatívnu činnosť. Každoročná pravidelná spolupráca s charitatívnymi organizáciami vyústila v roku 2013 do založenia vlastného nadačného fondu Fann deťom.


Bez systému ľahko zabudnete

Firma s toľkými kamennými obchodmi a e-shopom potrebuje prepracovaný komunikačný systém. Kľúčové je efektívne zdieľanie informácie medzi členmi tímu a kontrola dôležitých termínov. Ale ešte donedávna nič také nemali. „Zdieľanie informácií nefungovalo, na niektoré dôležité veci sa v dlhodobých projektoch zabúdalo“, hovorí Svatopluk Novotný, marketingový manažér firmy.

Ako túto situáciu riešiť? Dlho hľadali systém, ktorý by tieto problémy vyriešil a zároveň bol jednoduchý, spoľahlivý a pri tom ľahko ovládateľný. Po dlhej dobe nakoniec našli Projektove.

Nech sú všetci v obraze

Od systému Projektove očakávali hlavne, že už budú všetci v obraze a nebudú zabúdať na dôležité úlohy a termíny. Ich ideálna predstava bola, aby všetci členovia tímu dostávali denne upozornenia e-mailom s prehľadom úloh.

Nielen túto špecifickú požiadavku splnil systém Projektove. „Nepotrebujeme robustný systém. Projektove je v češtine, má jednoduché a intuitívne ovládanie a najlepšie spĺňa všetky naše hlavné požiadavky.“ vysvetľuje marketingový manažér firmy.

Zavedenie systému bolo otázkou niekoľkých dní. Napriek tomu chvíľu trvalo, kým si všetci zamestnanci zvykli systém používať pri svojej každodennej práci. „Aj keď Projektove používam denne, nemyslím si, že naplno využívam všetky jeho možnosti,“ dopĺňa Novotný.

Používat systém každý den, to je náš cíl.
Používat systém každý den, to je náš cíl.

Strážny pes čo nezabúda

Od zavedenia systému do práce a povedomia pracovníkov jednoznačne ubudlo opomenutí dôležitých bodov a výhovoriek: „To si mi nehovoril“.

„Projektove nám uľahčilo prácu predovšetkým tým, že dokáže automaticky postrážiť termíny a priebežne ich pripomínať,“ vysvetľuje Novotný. Systém stráži všetky termíny a priebežne upozorňuje na blížiace sa aj na zmeškané.

Celkovo sa zvýšila efektivita práce vo firme a dosť podstatne zlepšila informovanosť kolegov medzi sebou.

„Projektove absolútne naplnilo naše očakávania. Rezervy vidím skôr v ľuďoch, ktorí s ním pracujú“, hodnotí Novotný. „Čo nás naozaj veľmi milo prekvapilo, je rýchla zákaznícka podpora.“

Projektově si všechny úkoly pohlídá.
Projektově si všechny úkoly pohlídá.

Motivujte a testujte, vráti sa vám to

Do budúcna by chceli ešte viac zapojiť a motivovať pracovníkov do práce so systémom. Zatiaľ si niektorí len ťažko zvykajú a niekedy nie sú veľmi ochotní do systému zapisovať to, čo je pre jeho správny chod nutné.

„Systém Projektove určite stojí za vyskúšanie. Testovaniu venujte dlhší čas, napríklad iba v tíme dvoch ľudí, aj samostatne. Trpezlivosť sa vám vráti v lepšom fungovaní firemných procesov“, odkazuje všetkým, ktorí ešte svoj systém na plánovanie projektov nenašli, pán Novotný.


Magdaléna Sikorová
Header Projektově
Vyskúšajte Projektově na 14 dní zadarmo
Nie je potrebná žiadna inštalácia. Systém Vám okamžite pošle prihlasovacie meno a heslo na váš e-mail.