Znížiť riziko z chýb na minimum je zásadné pri stavebných prácach a veľkých stavbách to platí dvojnásobne !

Práve spoločnosť BELEFI.eu s.r.o. , ktorá sa špecializuje na koordinačnú činnosť nad technickým dozorom u stavieb- Certifikovaný stavebný dozor ADMD funguje s Projektově už viac, ako 6 rokov a my sme boli zvedaví na detaily používania systému. V BELEFI si potrpia na tom, aby vďaka ich systému, výstavba prebehla bez starostí pre zákazníka, s ľahkosťou vo finálnom efekte. Môže sa Vám zdať, že firma, v ktorej pracujú iba dvaja ľudia organizačný systém nepotrebuje, ale opak je pravdou. Ich neoddeliteľnou súčasťou sú externí pracovníci, ktorí sa podieľajú na rôznych stavbách a je nevyhnutné byť voči nim, čo najdôslednejší.

stavba belefi

Tak si to iba predstavte: Obrovská zodpovednosť za prácu iných ľudí, plneniu sľúbených termínov rôznych remeselníkov, dodávateľov, udržiavanie rozpočtu v normách, a to nehovorím ani o udržaní dohodnutej kvality. Stručne povedané, stavebníctvo je odvetvie, kde na vás číhajú rôzne riziká a rôzne priepasti- finančné, časové, dohľad nad kvalitou, a to všetko vie výrazne ovplyvniť spoľah na ľudský faktor. A čerešnička na tom je, že vy, sa s čistým svedomím, ako dozor pod to všetko musíte podpísať! Nije to úplne málo starosť pre jedného nemyslíte?

Dokáže firma za pomocí Projektově odstrániť, čo najviac chýb, zrýchliť predávanie informácii, rozdať úlohy spolupracujúcim objektom či zdokumentovať proces výstavby a strávený čas?
Oslovili sme priamo páni Marečkovou z BELEFI.eu s.r.o., ktorá systém používa najviac a dokáže nám tak poskytnúť najlepšiu spätnú väzbu. Poďme sa na to pozrieť.

Všetko to začalo u pána Marečka, ktorý hľadal spôsob ako, čo najlepšie skrotiť nepriehľadné reťazové komunikácie po emailoch, hrozný bordel fotiek zo stavieb a tiež úlohy, ktoré sú splnené, nesplnené či dokonca tie, na ktoré sa úplne zabudlo.Ako sa hovorí, aby bolo všetko čierne na bielom a sama pani Marečková priznáva: "Ústne sa môže dohodnúť všeličo, ale sú chvíle, keď už niekedy po pol hodine neviete, čo všetko bolo sľúbené.” Výsledkom tohto hľadania bolo pre nás Projektově.

A tak začal maratón projektového upratovania v BELEFI.eu s.r.o., v ktorom si stanovili za cieľ: mať vo všetkom prehľad a poriadok.

na stavbe

Rozhodnuto,chceme Projektově

Pán Mareček sa nadchol z Projektově a hneď ho priniesol do firmy, ale za každým úspešným mužom stojí silná žena. V tomto prípade to bola pani Marečková, ktorá sa začala učiť pracovať s Projektově a nakoniec je ona tá hlavná, ktorá ho najviac využíva.

Čo nám prezradí o začiatku používania Projektově pani Marečková?

“S návrhom používania Projektově síce prišiel manžel, ale časom sa to úplne otočilo, a tak na 80% dávam všetko do aplikácie ja, manžel viac rieši prácu priamo v teréne a skôr využíva záznamy na technické záležitosti. Musím priznať, že nie som veľmi počítačový tip, ale ovládanie systému som sa zvládla naučiť bez problémov a Projektově využívam denne. Je to celkom jednoduché ani ma nenapadá nič, čo by niekto nedokázal používať. Síce mi chvíľu trvalo zvyknúť si, ale teraz už to všetko robím automaticky. “

Máte strach že to nedokážete?
Dohodnite si školenie Projektově k Vám do firmy.
Rezervovať

Čím si nás Projektově získalo?

  • Prehľadnosť
  • Dokumentácia na jednom mieste
  • Jednoduchá a rýchla dohľadateľnosť
  • Jednoduché na naučenie a orientovanie sa v systému
  • Mobilnosť- všetky potrebné záznamy kdekoľvek aj na cestách

“Najviac sme potrebovali to, aby sme niekde mali podrobný prehľad o tom, čo všetko bolo na stavbe dohodnuté. Všetko musí byť niekde napísané a zdokumentované. Hľadať všetko v e-mailoch je veľmi náročné a zdĺhavé, v Projektově máme všetku dokumentáciu na jednom mieste. Vždy presne viem, kde mám hľadať a môžem si dokonca filtrovať obdobie, v ktorom bol projekt realizovaný a všetko jednoducho nájdem podľa názvu.”

“Projektově je pre nás a našich zákazníkov dôležité kvôli prehľadu o strávenom čase na danom projekte-stavbe. Zákazník má jasný prehľad o tom čo robíme, čo je veľmi dôležité, keďže má stanovenú jasnú hodinovú sadzbu. Takto dokážeme reálne fakturovať strávený čas, a zákazník si môže skontrolovať záznamy práce. Prehľad o projekte-stavbe je veľmi dôležitý pre našich zákazníkov ktorí sú už aj tak veľmi časovo zaneprázdnený alebo vzdialený.”

Každá zmena vedená k lepšiemu pomôže, aj keď z nej nie sú vždy všetci nadšený

Aj v BELEFI.eu s.r.o. sa im občas stane, že narazia na negatívnu reakciu na používanie Projektově - niektorí externý stavbyvedúci a iný spolupracujúci nie sú až tak veľmi ochotný spolupracovať so zvýšenou kontrolou v Projektově. Nakoniec sa, ale aj oni musia, aj tak prispôsobiť a výsledok je ochota spolupracovať. Väčšina ho využíva iba minimálne, a to len na náhľad stavby. Marečkový si, ale uvedomujú, že nielen prehľadný systém, kontrola a plánovanie riadenia vám zaručia úspech bez väčších problémov na miliónových stavbách, ale tiež jednoduchý prístup, a to bez obmedzenia miesta a času, všetci si môžu kedykoľvek kontrolovať záznamy. Neexistuje, teda možnosť, aby nemali potrebné informácie k stavbám.

Prvý projekt

Prvý projekt, ktorý BELEFI.eu s.r.o. v Projektově riadili a evidovali bola výstavba rodinného domu v Olomouci. Na začiatku, to všetko vyzeralo veľmi jednoducho na tejto stavbe, ale opak sa stal skutočnosťou a realita bola náročnejšia. Na týchto neľahkých cestách začala firma spoznávať možnosti s Projektově.

A čo na Projektově hovoria zákazníci v BELEFI.eu s.r.o.?

Vyjadrením pani Marečkové sme boli veľmi potešený. Zákazníci spoločnosti s pravidelnými, ale aj väčšími zákazkami, majú pozitívne myslenie o používaní Projektově, ktoré im zaručuje lepší prehľad, dohľad nad komunikáciou s ostatnými dodávateľmi napr. elektrikármi a pod. Projekty, kde všetko skvelo funguje a všetci spolu komunikujú od architekta, cez robotníkov až k samému zákazníkovi je to niekedy cca 8 ľudí.

Nájdete niečo, čo vám chýba alebo nevyhovuje v používaní Projektově?

Pani Marečková akurát spomenula možnosť vytvárania a ukladania konceptu záznamov a komentárov a tiež napríklad rozšírené komentáre v stylovaní obsahu pre lepšiu prehľadnosť. Ale teraz už väčšinou pracuje vo verzii 2.0, ktorá jej viac vyhovuje.

Pozitívna správa je, že všetky tieto záležitosti sú v Projektově 2 vyriešené.

Aký je teda záver?

Na záver Vám prinášame pár zhrnutých bodov prínosov používania pre Marečkových.

  • Jasný prehľad o času strávenom na projekte
  • Rýchle hľadanie zákaziek/projektov aj z minulosti
  • Zrýchlená komunikácia so všetkými spolupracujúcimi
  • Záznamy ktoré dokladujú zrealizované práce- informácie aj súbory
  • Aplikácia aj v mobilu- pridanie záznamu kedykoľvek a kdekoľvek
  • Zvýšená kontrola riadenia s externými dodávateľmi jednotlivých projektov
  • Farebnosť projektov a rozlíšenie v Projektově 2- prehľad v systéme

V BELEFI.eu s.r.o síce nevyužívajú každú a jednu funkciu v Projektově ako napr. Ganttov diagram či myšlienkové mapy, ale nevylučujú, že by to niekedy po potrebe nevyužili.

Chceme sa veľmi pekne poďakovať pani Marečkovej, že s nami zdieľala svoje skúsenosti z praxe a prajeme firme BELEFI.eu s.r.o., stálu vitalitu a len tie najlepšie výsledky. Vážime si našej dlhoročnej spolupráce a sme vďační za náš prínos, pre Vašu firmu.

Vyskúšajte na 14 dní zadarmo a bez inštalácie
Idem do toho
Silvia Urdová
Header Projektově
Vyskúšajte Projektově na 14 dní zadarmo
Nie je potrebná žiadna inštalácia. Systém Vám okamžite pošle prihlasovacie meno a heslo na váš e-mail.