Prehľadnejšie popisy úloh vďaka novému editoru

Usilovne pracujeme na vylepšení aplikácie Projektově, aby jej použitie nebolo len praktické, ale aj zábavné a prehľadné. Pred časom sme Vám oznámili aj vývoj novej aplikácie Projektově 2, ktoré používame s prvými desiatkami firiem. Projektově 1 a 2 sú kompatibilné, preto sa zmeny a novinky z Projektově 2 často zrkadlia aj do Projektově 1.

Najviac očakávanou novinkou je práve vylepšený editor popisu úloh.

Lepšie formátovanie zadania úlohy

Nový editor textu, ktorý sme pre Vás pripravili, má hneď niekoľko zaujímavých funkcií. Pôvodný editor vedel upravovať formát pomerne obmedzene na tučné, kurzívu a základné odrážky. Zvýrazňovať text tučne však často nestačilo. Nový editor posúva úpravy textu na úplne novú úroveň.

Hlavné funkcie nového editoru:

Novinky editora

  • nadpisy a pod nadpisy
  • farebné zvýraznovanie
  • checkboxy
  • zmeny opisu u úloh

Nadpisy a pod nadpisy v celkom novom svetle

Prehľadné rozdelenie a organizácia práce sú jedny z hlavných výhod Projektově. Mať prehľad je dôležité nielen nad projektmi a úlohami, ale aj nad poznámkami v nich. Popis pri úlohách býval často neprehľadným zoznamom povinnosti, ktoré bolo možné zvýrazňovať iba tučným písmom. Nebolo to prehľadné a pôsobilo to chaoticky.

Chceme, aby použitie aplikácie bolo, čo najviac praktické, preto sme pridali v editore popisu funkcie nadpis a pod nadpis. Novo si tak jednoducho napríklad pri porade oddelíte hlavnú tému od ostatných bodov k brainstormingu so svojím tímom. Prípadne si aj kvôli vlastnému prehľadu poznámok k úlohe oddelíte hlavné body nadpisu a pod nadpisu. Teraz je popis úlohy úplne prehľadný pomocník. Nadpisy a podnadpisy

Novinka pre nadšencov farieb

S úpravou editora prišla aj farebná vlna zvýrazňovania. Zvýrazňovanie, a to nie iba klasicky tučne, ale aj farebne. Váš text môžete zvýrazniť napríklad červenou farbou a pridať k tomu funkciu bold a máte tak výrazný text, ktorý na prvý pohľad jasne hovorí o tom, aký je dôležitý.

A pre tých, ktorí radi využívajú farebne zvýraznený celý text sme pripravili farebné zvýrazňovanie textu podľa Vašej fantázie, riadok červeným potom fialový a zakončíme to napríklad zelenú. Editor v barvách

Ku každému popisu úlohy a v komentároch si môžete jednoducho pridať aj zábavné emoji. Svoje emoji si v apple systéme pridáte podľa jednoduchého návodu a rovnako tak pre windows používateľov.

Pre milovníkov poriadku máme nové TODO - checkboxy

Z rozhovorov s klientmi vyplynulo, že v popisoch úloh používajú často rôzne odškrtávacie zoznamy. Síce môžete vytvárať k úlohám plnohodnotné pod-úlohy, ale to nie je vždy potrebné. A pod-úlohy by potrebovali určitú réžiu navyše.

Škrtanie už splennej úlohy na riadku zo zoznamu nebol úplne praktický pomocník. Preto sme ho posunuli s novým editorom na vyššiu úroveň.

Klasické odrážky a bodkový zoznam úloh či povinnosti, ktoré si môžete zapísať do detailov úloh majú teraz ďalšiu skvelú možnosť pre milovníkov todo checklistov. Svoj zoznam povinností k úlohe si môžete pomocou tohto checklistu odklikať a mať tak prehľadne splnený celý zoznam. Todo chcecklist

Môžete si ku každej úlohe pridať jednoduchý interaktívny zoznam.

Viditeľné zmeny opisov úloh

Nehody sa jednoducho stávajú. Našťastie Projektově uchováva všetky zmeny popisu úloh. Tie si teraz môžete prezrieť na karte úlohy sami. Teraz v histórii úlohy je vidieť nielen kto a kedy zmenil popis úlohy, ale po kliknutí potom aj detail. Prehľadne tak kedykoľvek na pár kliknutí vidíte zmeny v popise úloh. Změny popisu úkolů

Rozpísaný text ktorý se nestratí (ale iba) v Projektově 2

Projektově 1 má limity a upozornenia s ktorými nejde zavrieť karta s rozpísaným popisom úlohy. Ale stále je možné zavrieť celý prehliadač alebo vypnúť počítač. Do Projektově 2 sme pre istotu pridali pamätanie rozpísaného textu.

Čo to presne znamená? Začnete si písať poznámky k úlohe a v tom Vás niekto vyruší či otvoríte inú úlohu a Vám sa to všetko vymaže, pretože ste nestihli kliknúť uložiť. To sa Vám v novom editore (iba v Projektově 2) nestane, ten si pamätá rozpísaný text a uloží ho aj bez stlačenia tlačidla uložiť. Terazt si môžete prepínať a preskakovať medzi úlohami a vaše poznámky k úlohám zostanú na mieste.

Preto nám napíšte na podporu, radi Vám Projektově 2 osobne ukážeme a rovno povolíme. Projektově 2 a Projektově 1 sú navzájom kompatibilné. Dáta, projekty a úlohy, máte len jedny. Sami si vyberáte, cez ktorú aplikáciu ich budete meniť. Viac sa dozviete v Častých otázkach o Projektově 2.

Silvia Urdová
Header Projektově
Vyskúšajte Projektově na 14 dní zadarmo
Nie je potrebná žiadna inštalácia. Systém Vám okamžite pošle prihlasovacie meno a heslo na váš e-mail.