Ako si urobiť poriadok v úlohách?

Ako si urobiť poriadok v úlohách?

Dovolenkové obdobie sa pomaly blíži ku koncu. Nastal čas opäť naplno rozbehnúť projekty a zákazky. Pri kontrole svojho e-mailu alebo úloh sa môže neraz stať, že ich pár nájdete v oneskorení. Chcelo by to urobiť čistku. Ako na to?

Krok prvý: Dočasne vypnite odosielanie e-mailových upozornení

Do Projektově.CZ sme počas augusta pridali novú funkciu - pozastavenie zasielania e-mailových notifikácií. Tá sa vám teraz bude určite hodiť. Počas upratovania totiž budete posúvať termíny a uzatvárať úlohy. Neželáte si však svojím upratovaním „spamovať“ e-mailové schránky kolegov.

Pre vypnutie zasielania notifikácií otvorte ľubovoľný projekt a v ňom Ganttov diagram. Následne kliknite na nové tlačidlo „Pozastaviť zasielanie e-mailov“.

Po jeho stlačení sa vám hore zobrazí informačná lišta. Teraz môžete začať s upratovaním bez toho, aby ste e-mailovými notifikáciami obťažovali svojich kolegov.

Tlačidlo „pozastaviť zasielanie e-mailov“ môžete taktiež využiť pri plánovaní projektov. Vytvoríte nový projekt, zastavíte odosielanie, pridáte úlohy, nastavíte termíny, delegujete úlohy a až na záver opäť zapnete zasielanie notifikácií.

Vašich kolegov je potom potrebné upozorniť na nový projekt osobne.

Krok druhý: Upratovanie

Nastal čas skontrolovať svoje projekty. Uzavrieť neaktuálne úlohy, upraviť termíny.

Odkaz na nový výpis úkolů

Pre upratanie väčších projektov vám odporúčame prepnúť sa do nového výpisu úloh „BETA“. V ňom môžete úlohu rýchlo otvoriť do plného náhľadu a rovno ju upraviť a okomentovať bez toho, aby ste opustili výpis úloh. Poriadok vo svojich projektoch a úlohách tak urobíte ľahko behom chvíľky.

Krok tretí:  Poriadok

Keď už máte upratané, pokračovanie je jednoduché. Na poradách stačí otvoriť realizovaný projekt, uzavrieť vyriešené úlohy a ostatné úlohy aktualizovať. Na konci porady by mal každý účastník odchádzať s jasnými úlohami, následnými krokmi a prioritami.

PS: Ak ste to nespravili už predtým, nezabudnite hore na stránke opäť aktivovať zasielanie notifikácií.

Zdeněk Solnický
Header Projektově
Vyskúšajte Projektově na 14 dní zadarmo
Nie je potrebná žiadna inštalácia. Systém Vám okamžite pošle prihlasovacie meno a heslo na váš e-mail.